Met deze apps en sites wordt leren gemakkelijker!

We leven in een digitaal tijdperk. Ook bij het leren wordt steeds meer gebruik gemaakt van verschillende media. En hoewel er ook de nodige kritiek is op bijvoorbeeld de Steve Jobs-scholen, biedt het werken met computer en Ipad ook duidelijke voordelen. Goede educatieve apps en sites zijn aantrekkelijk van opzet. Ze zijn interactief en/of bevatten spelelementen. Ze bieden verschillende werkvormen en directe feedback.

Onderstaande apps en sites zijn zeker aanraders voor leerlingen op het VO:

Woordjes leren met Wozzol (app voor Android, www.wozzol.nl)

Woordjes leren lukt het beste als je verschillende “kanalen” inzet en regelmatig herhaalt. Wozzol speelt hier op in met een app en website waarop je voor verschillende talen woordjes kunt leren. Van veelgebruikte methodes zijn de woordenlijsten al ingevoerd. Deze worden in “brokjes” verdeeld, die verspreid herhaald worden. Zo voorkom je “statisch leren” (alleen in een bepaalde volgorde. Je krijgt feedback op je antwoorden. Ook prettig is dat de woordjes uitgesproken worden.

 Website: www.lereniseenmakkie.nl

Wat is de beste manier om bepaalde leerstof te leren? Op de website www.lereniseenmakkie.nl vind je uiteenlopende tips voor verschillende vakken. Ook vind je handige achtergrondinfo over hoe je brein nu eigenlijk werkt en kun je gebruik maken van een planner. De website is humoristisch van opzet en spreekt daardoor aan.

Forest (app voor Iphone, Ipad en Android)

Vind jij het ook lastig om tijdens het leren niet steeds op je telefoon te kijken? Met de app Forest kun je jezelf hierin trainen! In deze app plant je een boom die minimaal 25 minuten nodig heeft om te groeien. Zo lang kun je dan niet op je telefoon of tablet kijken! Doe je dat wel, dan verdort je boompje. Lukt het je om 25 minuten of langer de boom te laten groeien, dan verdien je punten die je weer kunt inwisselen voor beloningen.
Klein nadeel: de app is in het Engels, en daardoor wat minder geschikt voor jongere leerlingen.

School Coach (app te downloaden via website www.coach2care.nl)

Een app van een heel andere orde is de School Coach, ontwikkeld voor leerlingen met autisme. Het is een digitale “buddy” die leerlingen met autisme helpt bij veelvoorkomende problemen op school, zoals een roosterwijziging. Aan de hand van een “keuzemenu” krijg je verschillende suggesties. De app is ontwikkeld in samenwerking met het Leo Kannerhuis.

Hopelijk maken deze apps en sites school en leren voor jouw kind gemakkelijker!
Kun je toch nog wel wat extra hulp gebruiken? Kijk eens op www.praktijkferweda.nl

Pin It on Pinterest