Met Plezier naar school?

Dat gun jij jouw Puber toch ook!

Ik heb een ruime ervaring in diagnostiek, dat wil zeggen dat ik aan de hand van tests en gesprekken met jou en je puber kan achterhalen waarom het leren moeizaam verloopt.

Is er bijvoorbeeld sprake van een leerstoornis?
Is er iets anders dat belemmerend werkt bij het leren?
En is het huidige schoolniveau passend?

Inzicht in deze zaken kan veel duidelijkheid en rust geven, bij je puber maar ook bij jou als ouder.

Sinds 2014 ben ik daarnaast gecertificeerd trainer Snel leren = Leuk leren. Ik ben erg enthousiast over dit concept. De training is kortdurend (6 x 1 uur) en is geschikt voor alle leerlingen, van VMBO tot VWO. De cursisten leren vaardigheden die zij direct kunnen toepassen op school, zoals snellezen, mindmappen, plannen en woordjes leren. Hierdoor kunnen zij efficienter leren en betere schoolresultaten behalen, waardoor ze (weer) met plezier naar school gaan. Ik heb gemerkt dat de concrete tips en de feedback van medeleerlingen de cursisten motiveert en dat zij zelfverzekerder en zelfstandiger met hun schooltaken omgaan.

Nu ik de cursus ‘Snel leren = leuk leren’ heb gedaan, kan ik sneller lezen. Ik heb nu een gemiddeld leestempo en een boek lezen gaat ruim 2 keer zo snel! Voor het leren van woordjes heb ik veel tips gekregen; ik maak nu voor Duits kaartjes op gekleurd papier en ik moet vaker maar korter de woordjes herhalen om ze te leren. Ook heb geleerd hoe ik een mindmap moet maken van geschiedenis. Door al deze tips kan ik mijn huiswerk sneller maken.

Willemijn

2VWO

Pin It on Pinterest

Share This