Zijn jullie er klaar voor?

Deze week beginnen de scholen weer in de regio Zuid. In de regio Midden hebben we nog 2 weken vrij, maar dan komt toch de onvermijdelijke start van het schooljaar…..Is jouw puber er al klaar voor? Zeker als je naar de brugklas gaat kan het extra spannend zijn!
Ik keek vroeger ook vaak met gemengde gevoelens naar de start van het schooljaar (uitslapen was zo lekker!) maar waar ik altijd blij van werd, was schoolspullen kopen. Hebben jullie dat al gedaan? In deze blog 3 tips voor als je op schoolspullenjacht gaat.

Tip 1: Maak er een uitje van!

 

Neem de tijd voor het kopen van schoolspullen. Maak er een gezellig dagje uit van. Zo kom je alvast in een positieve modus voor het nieuwe schooljaar. Als je samen op stap bent, heb je ook de tijd om vast eens ongedwongen over het nieuwe schooljaar te praten. Waar kijkt je kind naar uit? Waar ziet het tegenop?

Tip 2: Zorg voor een goede agenda

Veel leerlingen staan op zijn minst ambivalent tegenover een agenda. Het ziet er leuk uit, maar het is NOG iets om mee te nemen….En waarom zou je? Je kunt je huiswerk toch ook in je telefoon zetten? Of op Magister kijken? (Lees hier meer over in de volgende blog….;)) Nee, helaas, die vlieger gaat niet op. Een goede agenda is onmisbaar. Zeker voor leerlingen die net naar de middelbare school gaan, is een plan-agenda ideaal. Leerlingen die de training Snel leren = Leuk leren volgen, kunnen de speciale ‘Time 2 Planner’ bestellen. Andere plan-agenda’s zijn bijvoorbeeld de Plenda of de 1Blik-agenda.
Kies je liever voor een ‘gewone’ agenda? Let er dan in elk geval op dat:

  • Er genoeg ruimte is om al het huiswerk te noteren
  • Je in 1 oogopslag een hele week kunt overzien
  •  Er niet teveel afleiding op de pagina’s is

 

Tip 3: Meer dan kaftpapier….

Heb je alles van je lijstje? Schriften, kaftpapier, geodriehoek, potloden? Denk dan ook alvast eens aan het volgende. Hoe ga je straks gemakkelijk je schoolspullen ordenen? Kleuren kunnen hierbij helpen. Je kunt bijvoorbeeld elk vak een aparte kleur geven, en labeltjes in die kleur op de rug van je schoolboek plakken. Zo zie je in 1 oogopslag wat je allemaal mee moet nemen voor Engels of geschiedenis. Ook kun je voor elk vak een brievenbakje kopen, waarin je boek, werkboek, schrift etc bij elkaar bewaart.

Veel succes bij de start van het nieuwe schooljaar!

Wil je hulp voor jouw kind bij het leren op school? Kijk dan ook eens hier !

 

 

 

 

Pin It on Pinterest