Speciaal voor ouders! 

Wil jij tips over het begeleiden van jouw tiener bij het het leren?
Dan is dit wellicht iets voor jou….

Workshop ‘Het Obstakel dat Huiswerk heet’

 In deze interactieve workshop ga je samen met andere ouders op zoek naar het antwoord op de vraag: Hoe kan ik mijn tiener het beste ondersteunen bij de non-hobby die ‘huiswerk’ heet?
Onderwerpen die aan bod komen:

  •  Intrinsieke versus extrinsieke motivatie
  • Statische versus groeimindset
  • Waar kun je als ouder invloed op uitoefenen?
  • Samenvatten, een vak apart
  • Overhoren, do’s en dont’s

Kosten: €25,-

Maximaal 5 deelnemers

Data in overleg

 

Zit jouw zoon of dochter in groep 8? Wil jij meer informatie over hoe jij jouw zoon of dochter het beste kunt begeleiden bij de overstap naar en de start van de brugklas? Wil je ervaringen en tips uitwisselen met andere ouders? Kom dan ook naar Koffie en Kennis!

Koffie en Kennis is een soort Tupperware-party maar dan net even anders…. Vanaf 20.00 ben je welkom bij de gastvrouw/gastheer en word je ontvangen met koffie of thee en iets lekkers. Rond 20.15 is er een korte lezing en gaan we ook even praktisch aan de slag. Daarna kun je materialen bekijken, vragen stellen en je ervaringen delen met andere ouders. Rond 21.30 is de avond afgelopen.

In deze Koffie en Kennis vertel ik je meer over de bijzonderheden van het puberbrein en wat dit betekent voor de overstap naar de middelbare school. Ook doen we een oefening waarin jij kijkt naar jouw leervoorkeur. Er is een boekentafel met informatieve boeken over pubers en het begeleiden bij huiswerk en ook geef ik informatie over workshops en trainingen voor ouders en leerlingen die ik aanbied in mijn praktijk. En er is uiteraard ruimte voor vragen en uitwisselen van ervaringen.

Deelname is gratis

Data en locatie in overleg

Pin It on Pinterest

Share This