Slim genoeg, maar toch…

Voor veel leerlingen is de overstap naar het VO groot. Er komt veel op hen af: Nieuwe schoolvakken, nieuwe docenten, veel meer huiswerk… Daarnaast komen ze op een leeftijd waarin ze meer afleiding hebben (sport, vrienden, bijbaan, social media) en hier ook veel gevoeliger voor zijn.

Veel leerlingen slagen er niet zelf in om een nieuwe balans te vinden tussen school en andere zaken, of om goede studievaardigheden te ontwikkelen. Tegelijkertijd willen ze hierbij lang niet meer altijd door jou als ouder geholpen worden. Dat maakt het onderwerp “school” in veel gezinnen een heikel punt.

Heb jij een puber in huis? Dan herken je dit vast:

N

Je puber zegt dat hij/zij goed geleerd heeft maar haalt toch onvoldoendes

N

Je moet je puber steeds achter de vodden zitten om opdrachten op tijd af te krijgen

N

Je hebt steeds strijd over schoolwerk, waardoor de relatie tussen jou en je puber onder druk staat

N

Je puber gaat gestresst het nieuwe schooljaar of een toetsweek in, omdat hij/zij dit niet goed overziet

DAT HOEFT NIET!

Naar betere schoolresultaten in minder tijd en met minder stress! In de praktijk blijkt, dat deze problemen op te lossen zijn door het aanleren van een aantal basisvaardigheden op het gebied van planning en leren. Praktijk Ferweda biedt een training aan die geschikt is voor alle middelbare scholieren en die jouw puber leert:

Hierdoor wordt leren gemakkelijker, gaan de cijfers omhoog gaat je puber weer met plezier naar school. En kun jij als ouder opgelucht ademhalen

Snel leren = Leuk leren

De training “Snel leren = leuk leren” is ontwikkeld door Annemieke Groeneveld, zelf moeder van 2 (toen) middelbare scholieren. Een ervaringsdeskundige dus!

Een aantal belangrijke voordelen:

N

De training is kortdurend:

Zes lessen van 1 uur. Dit maakt het voor veel pubers “behapbaarder” dan het idee van een heel jaar huiswerkklas.
N

De hele schoolloopbaan nuttig:

De vaardigheden die geleerd worden komen je hele schoolloopbaan en ook daarna van pas.
N

Concreet en direct merkbaar:

De oefeningen en opdrachten zijn concreet en het resultaat is direct merkbaar. Ook dit spreekt pubers aan.
N

In kleine groepen:

De training wordt gegeven in kleine groepen, waardoor enerzijds gebruik gemaakt wordt van feedback door medeleerlingen (die is vaak krachtiger voor pubers dan die van volwassenen!) en waardoor er ook ruimte is voor individuele aandacht.

Hoe kan ik mijn puber aanmelden

6e starten met een intakegesprek, waarin we kennismaken en waarin we dieper kunnen ingaan op die zaken waar jouw puber tegenaan loopt op school. Een los intakegesprek kost €55,- maar als je besluit om daadwerkelijk de training te volgen, dan worden deze kosten niet gerekend. Bij het samenstellen van trainingsgroepen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het onderwijsniveau van de deelnemers en eventuele specifieke leerbehoeften (bv leerlingen met dyslexie of ADHD).  

Met Plezier naar school?

Dat gun jij jouw Puber toch ook!

Ik heb een ruime ervaring in diagnostiek, dat wil zeggen dat ik aan de hand van tests en gesprekken met jou en je puber kan achterhalen waarom het leren moeizaam verloopt. Is er bijvoorbeeld sprake van een leerstoornis? Is er iets anders dat belemmerend werkt bij het leren? En is het huidige schoolniveau passend? Inzicht in deze zaken kan veel duidelijkheid en rust geven, bij je puber maar ook bij jou als ouder.

Kennismakingsgesprek voor een zo goed mogelijke matching

Deelname mogelijk in Leidsche Rijn of Woerden

Regelmatig starten nieuwe groepen, dus geen lange wachttijd

Er zijn 2 versies van de training:

Brugklassers en VMBO Basis of Kader

Les 1:

Doelen stellen, motivatie, introductie snellezen en eerste stap huiswerkplanning

Les 2:

Wat is een goede huiswerkplek, afleiding tijdens het leren, leerstijlen

Les 3:

Introductie mindmaps: Wat is het en waarvoor gebruik je het, tweede stap huiswerkplanning

Les 4:

Verder oefenen met mindmaps, leren van woordjes

Les 5:

Meer leer-en geheugenstrategieen, het maken van een totaalplanning voor een toetsweek

Les 6:

Terugblik, individuele leervragen

Klas 2 VMBO-T en hoger

Les 1:

Doelen stellen, motivatie, agendagebruik en introductie snellezen

Les 2:

Wat is een goede huiswerkplek, afleiding tijdens het leren, gebruik van afkortingen, opdelen van huiswerk

Les 3:

Introductie mindmaps: Wat is het en waarvoor gebruik je het, verder met huiswerkplanning

Les 4:

Kernwoorden uit een tekst halen, gebruiken van pictogrammen

Les 5:

leren van woordjes en begrippen, het maken van een planning voor bv een werkstuk

Les 6:

meer leer-en geheugenstrategieën, individuele leervragen

Tussen de lessen in wordt van de cursisten verwacht dat zij thuis regelmatig oefenen met de besproken vaardigheden. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de leerstof die voor school geleerd moet worden, zodat er geen “dubbel werk” gedaan hoeft te worden.

Wat kost het?

De training kost €279,-. Dit is inclusief het werkboek en materialen. Bij deelname an meerdere gezinsleden geldt een speciaal tarief: Het tweede kind in een gezin krijgt 25% korting, het 3e kind 40%.

Werf jij een nieuwe cursist? Dan ontvang je het werkboek ter waarde van 25 euro kado!

Voor deelname wordt vooraf een factuur gestuurd. Betaling van de factuur maakt de deelname definitief. In overleg is betaling in 2 termijnen mogelijk.

In het kort:

  • Kosten €279,-
  • Korting bij werven nieuwe cursist of meerdere gezinsleden
  • Gespreide betaling mogelijk

Nu ik de cursus ‘Snel leren = leuk leren’ heb gedaan, kan ik sneller lezen. Ik heb nu een gemiddeld leestempo en een boek lezen gaat ruim 2 keer zo snel! Voor het leren van woordjes heb ik veel tips gekregen; ik maak nu voor Duits kaartjes op gekleurd papier en ik moet vaker maar korter de woordjes herhalen om ze te leren. Ook heb geleerd hoe ik een mindmap moet maken van geschiedenis. Door al deze tips kan ik mijn huiswerk sneller maken.

Willemijn

2 VWO

Gun jij jouw puber betere schoolresultaten in minder tijd?

Veelgestelde vragen

Mijn kind heeft dyslexie, kan hij/zij dan wel leren snellezen?
Ja, dat kan. Ook kinderen met dyslexie kunnen door de techniek van het snellezen goede vooruitgang boeken, waardoor ze minder tijd kwijt zijn bij het lezen van teksten. Voorwaarde is wel dat ze alle AVI-niveaus doorlopen hebben.
Is een groepstraining wel geschikt voor mijn kind met PDD-NOS/ADHD?
In principe wel. De groepen zijn klein, en er is dus ruimte voor individuele aandacht. Ook kennen de lessen een duidelijke structuur, waardoor de leerlingen weten waar ze aan toe zijn. In het intakegesprek is ruimte om kennis te maken, zodat rekening gehouden kan worden met bijzonderheden.
Mijn kind heeft over 3 weken zijn laatste toetsweek en staat er slecht voor! Kan ik hem nog aanmelden?
Aanmelden kan altijd, maar het aanleren van nieuwe vaardigheden kost tijd. Daarom zijn de lessen verspreid over 6 weken. In het intakegesprek kunnen we kijken naar andere oplossingen. Ook kan je zoon/dochter de volgende ronde meedoen, zodat hij/zij bij een volgende toetsweek wel optimaal voorbereid is.
Mijn dochter heeft vooral moeite met wiskunde, besteed je hier ook aandacht aan?
De training gaat niet in op individuele schoolvakken. Hiervoor is bijles geschikter. Wel wordt in de training aandacht besteed aan hoe je je het beste voor kunt bereiden op toetsen en hoe je bijvoorbeeld formules efficienter kunt leren
Mijn zoon zit in groep 8. Kan hij de training nu al volgen?
De training is bedoeld voor leerlingen vanaf de brugklas. Voor leerlingen in groep 8 is wel een voorbereidende training mogelijk. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Pin It on Pinterest

Share This